sep
19

2019

Analyse: plastic en man-zijnDe mens consumeert plastic, en de gevolgen zijn mogelijk groter dan we denken. Ook voor de mannelijkheid. Verklaart plastic de veranderende gesteldheid van de man?

Per week krijgen we een hoeveelheid plastic binnen ter grootte van een creditcard. Dit komt neer op vijf gram nano- en microplastics, blijkt uit onderzoek in opdracht van World Wide Fund for Nature. De mens ademt plastic in en het lekt uit waterflesjes en verpakkingen in etenswaar. Stoffen uit plastic kunnen hormoonverstorend zijn. Denk aan ftalaten (weekmakers) en bisfenol A (BPA). […]

Ik schreef hierover naar aanleiding van enkele wetenschappelijk stukken in magazine The Optimist #188 voor het thema mannen. Vanaf eind augustus verkrijgbaar in de winkel! Lees het artikel online voor 2 credits.

Illustratie: Irma Theunisse